Uitgelicht

Elle Macpherson from "Fashion Star" attends the NBC Network Upfront on Monday, May 16, 2011 in New York. (AP Photo/Evan Agostini)
Elle Macpherson from "Fashion Star" attends the NBC Network Upfront on Monday, May 16, 2011 in New York. (AP Photo/Evan Agostini) AP

Film

About Last Night... (Edward Zwick, 1986, VS). Behaagzieke, op tienerpubliek afgestemde verfilming van David Mamets theaterstuk Sexual Perversity in Chicago. Rob Lowe en Demi Moore proberen een geregeld bestaan als samenwonenden op te bouwen. Lukt niet echt. Ook met James Belushi en Elizabeth Perkins. RTL8, 20.30-22.45u.

Bad Boys II (Michael Bay, 2003, VS). Vervolgactiefilm met Martin Lawrence en Will Smith als rechercheurs van de narcoticabrigade van Miami. Grof, snel en vies.RTL5, 22.15-01.20u.

The Texas Chainsaw Massacre (Marcus Nispel, 2004, VS). Remake van beroemde en beruchte horrorfilm uit 1974 rond slachtersfamilie, met zoon Thomas ‘Leatherface’ Hewitt, zijn gezichtsmasker en zijn kettingzaag voorop. Het origineel mag dan beter zijn, speelser en mooier gefilmd, de remake is grimmig genoeg om het publiek hard te laten griezelen.Veronica, 23.20-01.15u.

Lionheart/Wrong Bet/A.W.O.L. - Absent without Leave (Sheldon Lettich, 1990, VS). Achtste film van de Belgische vechter Jean-Claude Van Damme, bijgenaamd ‘The Muscles from Brussels’, is groezelige actiefilm. Hij neemt deel aan illegale worstelwedstrijden in parkeergarages, waar de fine fleur van Manhattan grof geld verwedt.BBC 1, 01.30-03.10u.

Informatief

Envoyé spécial. Programma met achtergrondreportages, portretten en gesprekken. Vandaag over de duistere praktijken van een medisch laboratorium, het toenemend aantal huis-aan-huisverkopers die hun klanten proberen op te lichten, en de lange jacht op Osama bin Laden. Nederlands ondertiteld.TV5, 18.35-20.30u.

Faszination Chemie: von der Analyse zur Synthese. Laatste deel van serie over de wetenschap der chemie. De Britse professor Al-Khalili legt aan de hand van experimenten en voorbeelden de wereld der elementen en het periodiek systeem uit en verklaart op onconventionele wijze de vaak eigenaardige en verbluffende eigenschappen van sommige stoffen.Arte, 22.55-23.45u.

De keet. Serie over vriendengroepen en drankketen op het platteland. In Dalerveen knallen de maten er lekker op los en gaan ze nog verder met hun bierspelletjes. In Annen verkassen de vrienden met hun rijdende keet naar een weiland in de buurt van het paasvuur dat de volgende avond wordt aangestoken. En de mannen uit Haaksbergen gaan helemaal los bij een afterparty. SBS6, 23.20-23.50u.

Amusement

Toren C. Nieuwe aflevering van het satirische programma van Maike Meijer en Margôt Ros waarin ze op nietsontziende wijze in de huid kruipen van werknemers in een bedrijvencomplex die steeds weer in absurde, schrijnende of kwetsbare situaties terechtkomen.Ned.3, 21.20-21.50u.

Dirk Gently. Tv-drama gebaseerd op Douglas Adams’ (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) holistische detective Dirk Gently, die zijn onderzoek baseert op het principe dat alles met elkaar verband houdt. Het onderzoek naar een weggelopen kat leidt hier onontkoombaar naar een toevallige ontmoeting met een oude vriend, een ontploffende opslagplaats, een vermiste miljardair en een schaal biscuitjes. Met o.a. Helen Baxendale (Cold Feet).BBC 2, 22.00-23.00u.

Annie M.G. Marathonuitzending met alle zeven delen van de succesvolle televisieserie over het leven van Annie M.G. Schmidt, geschreven door Tamara Bos en Mieke de Jong en geregisseerd door Dana Nechushtan. Met o.a. Annemarie Prins, Malou Gorter, Sanne Vogel, Tom Jansen, Gijs Scholten van Aschat en Daan Schuurmans.Ned.2, 22.55-04.44u.

The Graham Norton Show. De hyperactieve gastheer met zijn wilde jasjes ontvangt vanavond rapper Snoop Dogg, acteur Cuba Gooding jr., model Elle Macpherson en zanger Cee Lo Green.BBC 1, 23.35-00.20u.

Koningin Elisabethwedstrijd. Integraal verslag van de tweede finaleavond voor zang, met de twee Belgische zangers Thomas Blondelle (tenor) en Sébastien Parotte (bariton). Canvas, 00.00-02.55u.

Radio

De vrijdag van Vredenburg. De Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Michael Schønwandt en sopraan Monique Krüs. Op het programma allereerst een wereldpremière: Serenade van Bart Visman. Vervolgens Three Shakespeare Songs van Ton de Leeuw en tot slot Symfonie nr 1 ‘Winterdromen’ van Tsjaikovski.Radio 4, 20.02-23.00u.

Het Platenpaleis. Drie uur lang de lekkerste discomuziek, de quiz ‘TV van toen’ (raad de tv-tune uit de jaren 60, 70 of 80 en win een discobol) en vraag een verzoekplaat aan voor het laatste uur van het programma. Presentatie: Marc Adriani. Radio 2, 20.05-23.00u.