Nederlandse Staat ziet winst ABN Amro flink stijgen

De kans dat de overheid ABN Amro voor een behoorlijke prijs kan verkopen is groter geworden. ABN, dat in handen kwam van de overheid tijdens de economische crisis, heeft over het eerste kwartaal van dit jaar namelijk 539 miljoen euro winst geboekt; een stijging van 89 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het Financieele Dagblad.

De Nederlandse Staat pompte bij wijze van redding uit de crisis ongeveer 24 miljard euro in ABN. De bank kampte als zoveel financiële instellingen met de naweeën van zogenoemde slechte kredieten. Juist deze post slonk de afgelopen drie maanden met 50 procent. Ook de verhouding tussen inkomsten en uitgaven verbeterde sterk, aldus de financiële krant.

Op wat voor termijn de overheid ABN Amro eventueel van de hand kan doen, is weinig duidelijk. Het ministerie van Financiën gaf eerder aan dat een beursgang op zijn vroegst in 2013 kan beginnen.