Kortkolom economie

Cruciaal rapport over huurmarkt zoek

Den Haag. Minister Donner (Binnenlandse Zaken, CDA) zou een belangrijk rapport over de huursector nog altijd niet hebben doorgestuurd naar de Tweede Kamer terwijl het wel is afgerond. Het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) heeft in opdracht van het kabinet de gevolgen van alle maatregelen voor de huursector in het regeerakkoord doorberekend. Volgens Donner is het rapport nog niet klaar: „Tot die tijd moeten we uitgaan van de ervaringen tot nu toe”, zei hij gisteren in een Kamerdebat. Een woordvoerder van Donner bevestigde dat vanochtend. Maar volgens het CFV ligt het definitieve rapport al sinds een aantal weken bij het ministerie.

Donner worstelt met de huursector: pagina 31.

Air France-KLM maakt schrijft zwarte cijfers

Rotterdam. Air France-KLM heeft het afgelopen jaren weer winst gemaakt,na een recordverlies van meer dan 1,5 miljard euro over 2009. Dat heeft het de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij vanmorgen bekendgemaakt. Het concern profiteerde van het wereldwijde economische herstel en boekte een nettowinst van 661 miljoen euro. Dit ondanks het feit dat Air France-KLM te maken kreeg met een reeks van tegenslagen, van de IJslandse aswolk begin vorig jaar, tot de onrust in de Arabische wereld en de nucleaire ramp in Japan. Bestuursvoorzitter Pierre-Henri Gourgeon verwacht dat het resultaat in 2011 daarom nog kan worden verbeterd. De koers van het aandeel steeg met 2 procent. (NRC)

BAM verdubbelt winst in eerste kwartaal 2011

Amsterdam. Bouwbedrijf BAM heeft in het eerste kwartaal een ruime verdubbeling van de nettowinst gerealiseerd. Het bedrijf handhaaft de verwachtingen voor het gehele jaar. De bouwonderneming meldde vanochtend dat de nettowinst is gestegen naar 20,1 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de winst in het eerste kwartaal 9,9 miljoen euro. in het eerste kwartaal van 2010. De cijfers lagen iets onder de verwachtingen van analisten. Zij rekenden op een winst van 22 miljoen euro. (Novum)