In beeld

De mooiste Hipstamatics van NRC-lezers

'Stuur uw mooiste Hipstamatics in!' Na deze oproep in NRC Handelsblad van 30 april en nrc.nl, zijn ruim duizend extra Hipstamatics geupload in de Flickr-groep 'Hipstamatic Nederland' - van Rotterdam tot New York en van Mallorca tot Dubai. Deze groep vormde al eerder de basis van een Hipstamatic-tentoonstelling in De Kunsthal, en drie van de door NRC-lezers ingestuurde foto's zouden aan de tentoonstelling toegevoegd worden. Voor deze In beeld-serie maakte nrc.nl een extra selectie van eervolle vermeldingen. Alsnog op de expo terechtkomen? Dat kan, want die is verlengd tot 28 augustus. Een 'Hipstamatic' is een foto die gemaakt is met de populaire gelijknamige foto-applicatie voor de iPhone, waarmee foto's worden gemaakt die eruit zien alsof ze met een ouderwetse camera gemaakt zijn.
Martin van de Kreeke's jongen op het strand is gekozen door de enorme energie die ervan af spat, het zomergevoel. Een bevroren strandmoment, het zand spat om je oren en de jongen springt bijna het beeld uit.
Martin van de Kreeke
Rop Oostveens Madrileense verstilde stadsgezicht is een spannend beeld door de tegenstelling tussen zon (tegenlicht) en duisternis. De bus die met ontstoken koplampen precies in het verdwijnpunt opdoemt trekt je blik.
Rop Oostveen
De passant in het busje van Hans de Kort is een sterk beeld dat een gevoel van herkenning oproept. De toevallige passant voelt zich bekeken door de man de mobiele telefoon. Een indringende blik op een regenachtige dag. Straatfotografie in optima forma.
Hans de Kort
Strasbourg.
Pascal Kersic
Bollenveld.
Alexandra Mirskikh
Straatmuzikant.
Ronald van Beek
'ER with mom III'.
Helga van Vondelen
Vis.
Ioana Biris
Aimee.
Ramon Busch
Stedelijk Museum.
Pascal Kersic
Liefde.
Annet de Graaf
Wijk aan Zee.
Hendrik-Jan Strampel
Kermis in Barceloneta.
Nicolette Garritsen
'Beyond Black and White'.
Mike Van den Haute
Zeeland.
Martin van de Kreeke
'The Boys'.
Marco Nedermeijer
'Hairsalon VIII'.
Helga van Vondelen
Suikerklontjes.
Hans Baas
Splashtours.
Nicolette Garritsen
Tel Aviv.
Dvora Levy
'BanAndy'.
Ernst Kabel
Dubai.
Evelyn van Barneveld