Bestevaer

Deze week in nrc.next: de vijf beste inzendingen voor de Benelux Beeldverhalenprijs 2011. We tellen af naar de winnaar op vrijdag. Vandaag op de tweede plaats: Bestevaer van Frank Landsbergen (1977) uit Leiden. Hij is taalkundige en werkt bij het Instituut voor Nederlandse Lexicografie. Zijn grote voorbeelden zijn Hergé, Kamagurka, Tomi Ungerer, Saul Steinberg en Fletcher Hanks. „Het werd hoog tijd voor een superheld van de oude stempel, eentje die zijn best doet het land te helpen maar voortdurend verstrikt raakt in de merkwaardigheden van vandaag. Superheld zijn in de 21ste eeuw valt niet mee”, wil Landsbergen maar zeggen.
Deze week in nrc.next: de vijf beste inzendingen voor de Benelux Beeldverhalenprijs 2011. We tellen af naar de winnaar op vrijdag. Vandaag op de tweede plaats: Bestevaer van Frank Landsbergen (1977) uit Leiden. Hij is taalkundige en werkt bij het Instituut voor Nederlandse Lexicografie. Zijn grote voorbeelden zijn Hergé, Kamagurka, Tomi Ungerer, Saul Steinberg en Fletcher Hanks. „Het werd hoog tijd voor een superheld van de oude stempel, eentje die zijn best doet het land te helpen maar voortdurend verstrikt raakt in de merkwaardigheden van vandaag. Superheld zijn in de 21ste eeuw valt niet mee”, wil Landsbergen maar zeggen. Frank Landsbergen

Deze week in nrc.next: de vijf beste inzendingen voor de Benelux Beeldverhalenprijs 2011. We tellen af naar de winnaar op vrijdag. Vandaag op de tweede plaats: Bestevaer van Frank Landsbergen (1977) uit Leiden.

Hij is taalkundige en werkt bij het Instituut voor Nederlandse Lexicografie. Zijn grote voorbeelden zijn Hergé, Kamagurka, Tomi Ungerer, Saul Steinberg en Fletcher Hanks.

„Het werd hoog tijd voor een superheld van de oude stempel, eentje die zijn best doet het land te helpen maar voortdurend verstrikt raakt in de merkwaardigheden van vandaag. Superheld zijn in de 21ste eeuw valt niet mee”, wil Landsbergen maar zeggen.