Sarkozy wordt vader van 'toekomst van Frankrijk'

„Deze baby is de toekomst van Frankrijk.” Voor wie nog mocht twijfelen aan een eventuele zwangerschap van Carla Sarkozy-Bruni, echtgenote van de president van Frankrijk, nam Bernadette Chirac gistermiddag in het Centre Pompidou alle twijfel weg. De Franse first lady, die haar Stichting tegen Analfabetisme presenteerde, stond erbij maar hield de lippen stijf op elkaar. Ondertussen tetterde de echtgenote van de vorige president het nieuws vrolijk in het rond: hoe fantastisch het wel niet was dat de president en zijn echtgenote een kindje zouden krijgen. In oktober, voegde Bernadette er voor de zekerheid aan toe.

’s Ochtends hadden de toekomstige grootouders ook al hun mond voorbij gepraat. Pa Sarkozy, met wie de president overigens niet zo’n hartelijke relatie heeft, zei zich in het Duitse boulevardblad Bild te verheugen op zijn nieuwe kleinkind. En Marisa Bruni-Tedeschi zei ongeveer hetzelfde tegenover de Italiaanse krant La Stampa.

Nicolas Sarkozy (56) wordt daarmee de eerste Franse president in functie die vader wordt, een element dat zeker zal gebruikt worden in de campagne voor de presidentsverkiezingen van 2012. Sarkozy zei gisteren op een partijbijeenkomst dat de UMP de „slag om de moraliteit” al heeft gewonnen. Volgens Le Monde is dat meer dan een verwijzing naar de zedenzaak waarin zijn politieke rivaal Strauss-Kahn verwikkeld is geraakt. Sarkozy heeft al drie zonen: Pierre van 26 en Jean van 25 uit zijn eerste huwelijk, en Louis, 14 jaar oud, uit zijn tweede huwelijk. Carla Bruni (43) heeft een zoon van tien uit haar huwelijk met de Franse filosoof Raphaël Enthoven.