Kortkolom voorpagina

Leers: regeling ‘Sahar’ alleen voor Afghanen

Den Haag. De regeling waaronder verwesterde Afghaanse meisjes toch asiel kunnen krijgen in Nederland, wordt niet uitgebreid naar andere nationaliteiten. Dat zei minister Gerd Leers (Asiel, CDA) gisteren in de Tweede Kamer. De oppositie beticht Leers daarom van willekeur.

Huisartsen bij spoed slecht te bereiken

Den Haag. Huisartsen zijn voor spoedgevallen zo slecht bereikbaar dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg spreekt van een onacceptabele situatie. Circa een kwart van de 4.400 huisartsenpraktijken beantwoordt een spoedoproep niet binnen de vereiste dertig seconden. Pagina 3

Duitse kerncentrales niet alle veilig genoeg

Berlijn. De oudere Duitse kerncentrales zijn niet veilig genoeg. Hoogwater, aardbevingen, stroomuitval en het neerstorten van vliegtuigen kunnen ernstige problemen voor de reactoren opleveren. Pagina 10

Afwaarderen Griekse schuld bespreekbaar

Amsterdam. Europese leiders maken langzaam bespreekbaar dat een deel van de Griekse staatsschuld wordt kwijtgescholden of dat de termijn voor afbetaling verlengd wordt. Pagina 29

3.000 banen weg bij Economische Zaken

Den Haag. Bij het nieuwe ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie verdwijnen de komende jaren zo’n 3.000 van de 9.500 arbeidsplaatsen. Pagina 31

Schrijver Philip Roth wint Man Booker Prize

Amsterdam. De Amerikaanse schrijver Philip Roth heeft de Man Booker International Prize gewonnen. Pagina 22