'In Syrische stad wordt op iedereen geschoten'

In Tel Kelakh zouden doodgeschoten mensen op straat blijven liggen.

In de straten van de Syrische stad Tel Kelakh liggen volgens ooggetuigen lichamen van gedode inwoners. Regeringstroepen zouden hier verantwoordelijk voor zijn. Zaterdag zouden minstens tien bussen met veiligheidstroepen en gewapende aanhangers van president Bashar al-Assad in de stad gearriveerd zijn. Sindsdien bestoken tanks de stad met mortieren en vuren sluipschutters op inwoners van Tel Kelakh.

Dat zeggen inwoners die gisteren de stad ontvlucht zijn. Zij vertellen dat het onmogelijk was om te bepalen hoeveel doden er in de straten liggen, aangezien er op iedereen die op straat komt wordt geschoten.

De Europese Unie en de Verenigde Staten bereiden nieuwe sancties voor tegen het Syrische bewind. Ondanks waarschuwingen van de internationale gemeenschap gaat de regering van president Assad door met het hard aanpakken van het protest.

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, Hillary Clinton, en de EU-buitenlandcoördinator Catherine Ashton lieten gisteren weten dat er gekeken wordt naar strafmaatregelen, die deze week nog van kracht moeten worden. Volgens mensenrechtenorganisaties bedraagt het aantal doden sinds het begin van de opstand in maart bijna 900. (NRC)