Ferrer weg, Rutten blijft

Albert Ferrer staat op het punt ontslagen te worden als trainer van Vitesse. De Spanjaard krijgt aan het eind van deze week te horen dat de optie in zijn contract niet zal worden gelicht, meldde Omroep Gelderland. De assistenten van Ferrer, Albert Capellas en Stanley Menzo, mogen wellicht wel aanblijven. Eigenaar Merab Jordania en de directie zijn zeer teleurgesteld in de prestaties die onder Ferrer zijn geleverd. De Spanjaard werd in oktober aangesteld als opvolger van de ontslagen Theo Bos. Voor de oud-speler van FC Barcelona is Vitesse zijn eerste klus als hoofdtrainer. Na de 4-1 thuisnederlaag tegen Excelsior, waardoor de ploeg op slechts één doelpunt ontsnapte aan degradatieplay-offs, liet technisch directeur Ted van Leeuwen al weten een ontslag „niet uit te sluiten”.

PSV-trainer Fred Rutten mag vooralsnog wel blijven. Algemeen directeur van de club Tiny Sanders zei gisteren dat van een ontslag van Rutten geen sprake is. „Wij vinden dat hij zijn contract moet voortzetten. Net zo belangrijk is dat Fred zelf vertrouwen heeft.” Tot opluchting Rutten. „Ik had al een aantal keer aangegeven dat de situatie, ten aanzien van de toekomst, voor mij en voor de directie van PSV helder was. Nu is dat ook zo naar buiten uitgesproken. Dat is goed.”

Mark van Bommel blijft ook, bij AC Milan. De middenvelder tekende gisteren bij tot de zomer van 2012. Van Bommel werd in de winterstop gehaald van Bayern München en werd al snel een vaste waarde in de ploeg, die dit seizoen kampioen werd van de Serie A. Ook Flavio Roma en Thiago Silva tekenden een contractverlenging.

Theo Janssen lijkt te vertrekken. De middenvelder van FC Twente is in gesprek met de landskampioen Ajax, dat meldde De Telegraaf gisteren. „We zijn zeer geïnteresseerd in Theo”, bevestigde Ajax-trainer Frank de Boer in de krant. De club uit Amsterdam zou drie miljoen euro over hebben voor de sterspeler van Twente. Ajax onderhandelt met AZ over de transfersom van de IJslandse spits Kolbeinn Sigthorsson. De 21-jarige speler bereikte een overeenkomst voor vier jaar. Ook de komst van RKC’er Derk Boerrigter naar Amsterdam lijkt rond. De Boer houdt rekening met een eventueel vertrek van Gregory van der Wiel of Jan Vertonghen.