FC Porto wint Europa League

Radamel Falcao, from Colombia, bottom center, scores the opening goal past goalkeeper Artur Moraes, from Brazil during the UEFA Europa League final soccer match between Portugal's FC Porto and SC Braga at the Dublin Arena in Dublin, Ireland Wednesday May 18 2011. (AP Photo/Matt Dunham)
Radamel Falcao, from Colombia, bottom center, scores the opening goal past goalkeeper Artur Moraes, from Brazil during the UEFA Europa League final soccer match between Portugal's FC Porto and SC Braga at the Dublin Arena in Dublin, Ireland Wednesday May 18 2011. (AP Photo/Matt Dunham) De Colombiaanse spits Radamel Falcao maakt de winnende treffer voor Porto. Foto AP / Matt Dunham

FC Porto heeft de Europa League gewonnen. De Portugezen wonnen vanavond in Dublin van hun landgenoten Sporting Braga met 1-0.

De Colombiaanse spits Radamel Falcao was verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de avond. De treffer viel vlak voor rust.

Voor Porto is het de tweede keer dat het tweede clubtoernooi van Europa werd gewonnen. De ploeg haalde in 2003 al eens de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League, binnen. Sporting Braga debuteerde in een Europese finale.

Porto maakt onder trainer André Vilas Boas (33) een sterk seizoen door. De club werd onlangs ongeslagen kampioen van Portugal. De ‘triple’ behoort nog tot de mogelijkheden, zondag wacht een treffen met Vitoria Guimaraes in de finale van het nationale bekertoernooi.