Cavendish wint sprint Giro

Mark Cavendish heeft gisteren de tiende etappe in de Giro d’Italia gewonnen. De Britse wielrenner was in finishplaats Teramo de snelste in de massasprint. De Spanjaard Francisco Ventoso en de Italiaan Alessandro Petacchi eindigden als tweede en derde.

Voor Cavendish was het pas zijn eerste ritzege in deze Ronde van Italië. In Parma werd hij vorig week nog afgetroefd door Petacchi, volgens Cavendish omdat de Italiaanse veteraan van zijn lijn was afgeweken. De jury was het niet met de Brit eens.

De Spanjaard Alberto Contador eindigde veilig in het peloton. De drager van de roze leiderstrui houdt een voorsprong van een kleine minuut op Kanstantin Sivtsov uit Wit-Rusland.

De Italiaan Ivan Basso, vorig jaar winnaar van de Giro maar nu afwezig in de ronde, is gisteren tijdens een training op Sicilië hard gevallen. Hij liep daarbij een diepe wond op boven zijn rechteroog en bij zijn wang. „Vijftien hechtingen, maar gelukkig voel ik me verder goed”, twitterde hij gisteren. „Ben blij dat ik nooit op de fiets stap zonder helm.” Basso bereidt zich voor op de Tour de France.