6 redenen om uit te gaan

Opportunists 2' van SIT.
Opportunists 2' van SIT.

1 muziek

Musik Mekanik Cirkus Tour

Den Haag: 330 live. Tijd: 20.30u. Entree: gratis. www.330live.nl

Musik Mekanik Cirkus Tour uit Parijs maakt electro met noise, een vleugje psychedelica, hardcore, breakcore en blinde baslijnen.

2 vrouwen/diner

Amsterdam Girl Geek Dinner

Amsterdam: Lab111. Tijd: 18.30-23.00u. Prijs: 20 euro incl. 3-gangendiner. Res: www.girlgeekdinner.nl

Een avond waarop vrouwen die rolmodellen zijn binnen hun werkgebied een informele presentatie geven, waarin zij vertellen over zichzelf en hun werk. Hierna is er tijd voor vragen. Het diner wordt tijdens de presentatie geserveerd. Mannen zijn – op uitnodiging van een vrouw – ook welkom. Vanavond praat Virginie Hager over haar werk op Space Agency, over haar recente trip voor een shuttle launch bij de NASA (Florida) en over haar werk aan het operationele systeem voor de bevoorrading van het internationale ruimtestation.

3 theater

Mightysociety9

Tilburg: NWE Vorst. Tijd: 20.30u. Entree: 8-11 euro. www.denwevorst.nl

Onder de titel ‘Liefde in tijden van gifaffaires’ maakt regisseur Eric de Vroedt van Mightysociety een indringende en politiek bewogen voorstelling over de omstreden lozing van gif door de firma Trafigura bij Ivoorkust. Moeiteloos schakelt de voorstelling van documentair theater naar de Griekse tragedie Medea. De Vroedt schuwt het grote gebaar niet, en dat maakt Mightysociety9 tot een belangwekkende voorstelling waarin theater en actualiteit een hechte band aangaan. Tot en met 28 mei (www.mightysociety.nl).

4 muziek

Suuns + Robert Curgenven

Rotterdam: De Unie. Tijd: 20.30u. Entree: 9 euro. www.deunie.nu

De Canadese indieband Suuns debuteerde verleden jaar met het album Zeroes QC; tien tracks die balanceren tussen broeierige pop, post-punk en rock. Het belangrijkste aspect van Suuns’ muziek is de ingetogenheid die gebruikt wordt als instrument. Als voorprogramma een dj/live set van de Australische geluidskunstenaar Robert Curgenven.

5 expositie

Art after Advertising

Utrecht: genootschap Kunstliefde. T/m 5 juni, geopend wo-zo 13.00-17.00u. www.kunstliefde.nl

Met de Brillo boxen en de Campbell soepblikken vervaagde de grens tussen kunst en reclame. De kunstenaar ontleende beelden aan de reclamewereld voor zijn werk. Warhol was behalve kunstenaar ook werkzaam in de reclamebranche. De expositie ‘Art After Advertising’ toont het vrije werk van mensen uit het reclamevak, waaronder artdirectors, adviseurs en copywriters. Te zien zijn schilderijen, graffiti, tekeningen, video, foto’s en driedimensionaal werk.

6 muziekfestival

Indiestad

Amsterdam: div. locaties. Van 18 t/m 25 mei. ww.indiestad.nl

Paradiso organiseert een week lang indiemuziek in Paradiso, De Duif, Bitterzoet, OT 301, De Melkweg en De Balie. Ook de lente-editie van het London Calling festival (vrijdag 20 & zaterdag 21 mei) maakt deel uit van het programma. Vanavond: Toro Y Moi, Gold Panda, Idiot Glee, Bill Callahan+Sophia Knapp, Julianna Barwick, Emeralds en 13 and God.