2.500 mensen bij uitvaart wielrenner Wouter Weylandt

Reuters - Thierry Roge
Reuters - Thierry Roge Reuters - Thierry Roge

Wielrenner Wouter Weylandt is vanmiddag in Gent begraven. In de Sint-Pieterskerk verzamelde de wielerwereld zich om de laatste eer te bewijzen aan Weylandt. De renner van Leopard-Trek overleed vorige week na een zware val tijdens de Giro d’Italia.

Onder meer ploegmaten Fabian Cancellara en Fränk Schleck namen afscheid van Weylandt, meldt de Belgische sportzender Sporza. Tyler Farrar, een goede vriend van Weylandt, Tom Boonen, Eddy Merckx en Girobaas Angelo Zomegnan brachten ook een laatste groet aan de 26-jarige wielrenner.

In de Giro wordt ook stilgestaan bij de dood van Weylandt. Voor de start van de elfde etappe neemt het peloton een minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan de Belgische renner. Het blijk van respect wordt gevolgd door een zegen van pastoor Gregorio Oczos uit startplaats Tortoreto.

Rechtsonder met beertje, Wouter Weylandts zwangere vriendin. AP / Yves LoggheRechtsonder met beertje, Wouter Weylandts zwangere vriendin. AP / Yves Logghe

Reuters - Thierry RogeReuters - Thierry Roge

Foto Reuters - Thierry RogeFoto Reuters - Thierry Roge