Rotterdamse wethouder Schrijer stapt op

Dominique Schrijer. Foto NRC / Bas Czerwinski

De Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer (PvdA) van Sociale Zaken vertrekt. Zijn positie was onhoudbaar geworden nadat zowel het college van b&w als zijn eigen partij het vertrouwen in hem opzegden. Dit meldt de NOS op Teletekst.

Schrijer liet gisteren weten dat hij niet meer dan 100 miljoen euro wilde bezuinigen op de bijstand en armoedebestrijding in de Maasstad. Het college en de PvdA willen meer bezuinigen om het gat in de begroting van de bijstand te dichten.

De PvdA verzocht hem zijn ontslag in te dienen, nadat de partij via de media zei te moeten vernemen dat Schrijer door de PvdA gedwongen zou worden om ‘asociale bezuinigingen’ binnen de portefeuille door te voeren. Schrijer: “Waar de PvdA me mee op stap gestuurd heeft, correspondeert niet met mijn idealen”, liet hij RTV Rijnmond weten.

Fractievoorzitter Richard Moti in de verklaring van de partij:

“De PvdA herkent zich op geen enkele wijze in dit beeld en veroordeelt scherp deze uitlatingen. De PvdA had en heeft nog alle vertrouwen dat binnen de coalitie de immense bezuinigingsopgave op een sociaal rechtvaardige manier ingevuld kunnen en zullen worden. Een opgave die door de PvdA-fractie zeer scherp gevolgd en getoetst zal worden of deze voldoet aan de verkiezingsbeloften die we hebben gedaan.”

Schrijer was sinds 2006 wethouder in de stad. Hij is al zeventien jaar actief in de Rotterdamse politiek. Vanmiddag staat in NRC Handelsblad een interview met Dominic Schrijer.

Schrijer vanmorgen bij RTV Rijnmond:
17-05-2011 Dominic Schrijer in Wakker@rijnmond by rtvrijnmond