Kort nieuws

Schietpartij eist drie doden in Zwijndrecht

Den haag. - Bij een schietpartij in een woning in Zwijndrecht zijn maandagochtend drie mensen om het leven gekomen. De 63-jarige hoofdbewoner raakte gewond en is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel. De politie heeft hem inmiddels gesproken. De overleden slachtoffers waren allen meerderjarig, maar hun identiteit is nog niet vastgesteld. De slachtoffers werden rond 10.30 uur gevonden in een flatwoning en portiek aan de Langeraarstraat. Volgens de politie zijn de schutter of schutters nog niet opgepakt. (Novum)

Donald Trump geen presidentskandidaat

Rotterdam. - Barack Obama hoeft Donald Trump niet te vrezen tijdens de presidentsverkiezingen in 2012. De vastgoedmagnaat heeft besloten af te zien om van The Oval Office in het Witte Huis tot zijn werkkamer te maken. De Republikein zinspeelde de afgelopen tijd openlijk op een ‘run for president’. De voornaamste reden om af te zien van het kandidaatschap zou zijn ‘dubieuze’ verleden zijn. Trump lijkt onder de Republikeinen redelijk populair, maar hij doneerde bijvoorbeeld in het verleden ook aan de Democraten en houdt er een flamboyante levensstijl op na; zaken die hem tijdens hard campagnevoeren volgens analisten zeker parten zouden gaan spelen. (NRC)

China staat bezoek toe voor Ai Weiwei

Peking. - De internationaal bekende Chinese kunstenaar Ai Weiwei heeft voor het eerst sinds zijn arrestatie zes weken geleden bezoek ontvangen van zijn vrouw Lu Qing. Ze vertelde na het twintig minuten durende bezoek dat haar man een gezonde, maar nerveuze indruk had gemaakt. De Chinese regering heeft Ai Weiwei volgens de Chinese media aangehouden wegens economische delicten, maar waarschijnlijker is de reden de ongezouten kritiek van de kunstenaar op het Chinese bewind. (AP)