5 redenen om tv te kijken

1 Koken

Dagelijkse kost

België Één, 17.45 u.-18.00 u.

De beheerste tv-kok Jeroen Meeus maakt elke doordeweekse dag in een kwartiertje een mooi gerecht zonder veel poespas. Hij kookt met respect voor de seizoenen en liefst met lokale Belgische producten, maar beperkt zich daar allerminst toe. In deze aflevering maakt Meeus kebab van lamsgehakt met yoghurtdressing.

2 Brokkenpiloot

De allerslechtste chauffeur van Nederland

Ned. 1, 20.30 u.-21.25 u.

Deze afvalrace van BNN kent twee winnaars. Acht chauffeurs die nooit een rijbewijs hadden mogen krijgen ondergaan een autobootcamp onder leiding van Ruben Nicolai. Aan het eind van de aflevering valt de beste chauffeur telkens af en de allerslechtste chauffeur is aan het eind van de rit dus de winnaar. Maar ook degene die de meeste vooruitgang heeft geboekt wint, namelijk een auto.

3 Musical

Glee

RTL 4, 20.30 u.-21.30 u.

Vanavond maakt Gwyneth Paltrow voorlopig voor de laatste keer haar opwachting in de musicalserie Glee. Paltrow speelt de supercoole en sexy invallerares Holly Holliday, die ook scharrelt met zangleraar Will Shuester.

4 Biografisch

Opium: Special Rijk de Gooyer

Ned 2, 20.50 u.-21.25 u.

Cornald Maas spreekt met vrienden en familie van Rijk de Gooyer over diens leven. Onder andere zoon Rijk jr., regisseur Frans Weisz en vriend Maarten Spanjer vertellen over hun relatie met de Nederlandse acteur en komediant, die tevens naam maakte als schrijver en columnist.

5 Docu

Louis Theroux: America’s most hated family in crisis

Canvas, 22.05 u.-23.05 u.

Gevierd documentairemaker Louis Theroux keert terug naar de familie Phelps en hun Westboro Baptist Church in Topeka, Kansas. Vier jaar geleden zocht hij de ‘meest gehate’ familie op en zag toen hoe ze begrafenissen van militairen verstoorden en buurtbewoners lastigvielen met antihomopropaganda. Nu lijkt de familie echter niet zo hecht meer.