Nieuwe job Maradona: lekker gek doen bij de oude club van Johan Boskamp

Diego Maradona heeft weer een baan. Het Argentijnse voetbalicoon zat sinds het WK 2010 zonder werk nadat hij zich door de bond “verraden” voelde. Hij verliet zijn post als trainer van de nationale elf omdat zijn werkgever niet verder wilde met Maradona’s entourage rondom het team.

De resultaten noch de strapatsen van ‘Pluisje’ als coach leverden hem noemenswaardige aanbiedingen op. Tot vandaag: Maradona tekende bij Al Wasl in Dubai. Geen kleine jongen: de cheeta’s – want spelend in geel tenue – wonnen sinds de oprichting in 1974 zeven keer de titel in de eredivisie van de Verenigde Arabische Emiraten. Het bekertoernooi werd tweemaal gewonnen.

De capriolen van Diego Maradona tijdens het WK 2010

Sinds 2007 staat Al Wasl (wiki) echter droog. De prijzenkast werd sindsdien niet meer aangevuld met zilverwaar en daar moet de legendarische nummer 10 verandering in brengen. Dat Maradona nog steeds wat kan, anders dan lekker gek doen langs de zijlijn, demonstreerde hij tijdens de trainingen met Argentinië. Goed voor de teamspirit.

In 2001 en 2002 was Nederlander Johan Boskamp er nog trainer. Hij stuurde na anderhalf jaar spits Montecinos weg. De Chileen scoorde namens zijn nieuwe club drie van de vijf goals in de met 5-3 gewonnen wedstrijd tegen Al Wasl en was daarmee verantwoordelijk voor Boskamps ontslag.

Maradona vandaag bij zijn presentatie temidden van club-officials en zijn selectie. Die telt dertig spelers: twee Brazilianen, een Spanjaard en voor de rest Arabieren. Foto APMaradona vandaag bij zijn presentatie temidden van club-officials en zijn selectie. Die telt dertig spelers: twee Brazilianen, een Spanjaard en voor de rest Arabieren. Foto AP