Kort nieuws

Dronken joyrider (15) richt ravage aan

Rotterdam. - Een dronken Duitse jongen van 15 die met zijn familie in een hotel in Venray verbleef heeft een ravage aangericht met de auto van zijn ouders. In de nacht van zaterdag op zondag pakte hij de autosleutels en reed weg. Hij verloor de macht over het stuur, waarna hij tegen een lantaarnpaal, een geparkeerde auto en een elektriciteitskastje botste, door een heg reed en tot stilstand kwam tegen de gevel van een huis. De 15-jarige jongen had vier keer zoveel gedronken als een volwassen bestuurder zou mogen. (Novum)

Zwitserland voor zelfmoordtoerisme

ZURICH. - Een ruime meerderheid (85 procent)van de Zwitsers spreekt zich uit tegen een verbod op geassisteerde zelfmoord. Zelfdoding met de hulp van iemand die geen arts is en geen baat heeft bij de dood van deze persoon, is sinds 1941 bij wet toegestaan in Zwitserland. 78 procent van de Zwitserse bevolking vindt dat het verbod er ook niet voor buitenlanders moet komen. Het aantal ‘zelfmoordtoeristen’ steeg de afgelopen jaren. Veel terminaal zieke buitenlanders, voornamelijk afkomstig uit Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië, reizen naar Zwitserland vanwege de bijzondere regelgeving omtrent zelfdoding. (AP)

Weer doden in Syrië

AMMAN. - Bij de belegering van de stad Tel Kelakh door het Syrische leger zijn dit weekend ten minste tien burgers gedood. Dat meldde een protestgroep. De stad, een paar kilometer van de grens met Libanon, is het laatste doelwit van het Syrische leger om pro-democratische protesten tegen president Bashar al-Assad op te breken. Gewonden bij de aanval hebben volgens de protestgroep weinig toegang tot zorg, omdat het ziekenhuis wordt afgeschermd door het leger. De Libanese autoriteiten hebben de grensbeveiliging opgevoerd nadat honderden Syriërs zaterdag op de vlucht sloegen na harde represailles van het leger. (Reuters)

President Rwanda ruziet op Twitter

Rotterdam. - Paul Kagame, president van Rwanda, reageerde gisteren woest op een tweet van een columnist van de Financial Times waarin stond dat de Rwandese leider geen kritiek van de media duldde. Kagama tweette terug dat de journalist geen argumenten zou hebben, waarop een wellesnietesdiscussie ontstond tussen de twee. (NRC)