...Heracles wint ook en mag wel naar de play-offs

Door een zege op ADO Den Haag is Heracles als achtste geëindigd in de eredivisie: goed voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Op de laatste speeldag in de eredivisie heeft Heracles op eigen veld met 3-0 gewonnen van ADO Den Haag. Daardoor verzekerde de ploeg uit Almelo zich van de achtste plaats en speelt het – net als nummer zeven ADO Den Haag – in de play-offs om een ticket voor de voorronden van de Europa League.

In de eerste helft had ADO Den Haag het beste van het spel, maar tot scoren kwam de ploeg van trainer John van den Brom niet. Pas in de zeventigste minuut van het duel, toen Willie Overtoom een strafschop benutte voor Heracles, kon het publiek in Almelo voor het eerst juichen.

Het openingsdoelpunt werkte bevrijdend voor de thuisploeg. Overtoom zelf verdubbelde in de 84ste minuut de score. Drie minuten voor tijd bepaalde Samuel Armenteros de eindstand op 3-0. (NRC)