Delen centrum Londen afgesloten door bommelding

A member of the Metropolitan Police Underwater and Confined Spaces Unit is lowered through a manhole on The Mall in central London, on May 16, 2011 following a security alert in the early hours of the morning. British police on Monday closed off a major road in London which leads to Buckingham Palace because of a security alert. The area around The Mall, a broad boulevard leading to the London residence of Britain's Queen Elizabeth II, was closed off from around 04:20 am (0320 GMT), police said. AFP PHOTO / LEON NEAL
A member of the Metropolitan Police Underwater and Confined Spaces Unit is lowered through a manhole on The Mall in central London, on May 16, 2011 following a security alert in the early hours of the morning. British police on Monday closed off a major road in London which leads to Buckingham Palace because of a security alert. The area around The Mall, a broad boulevard leading to the London residence of Britain's Queen Elizabeth II, was closed off from around 04:20 am (0320 GMT), police said. AFP PHOTO / LEON NEAL Een duiker van de Londense politie gaat het riool aan The Mall in voor onderzoek. Foto AFP / Leon Neal

Delen van het centrum van Londen zijn afgesloten wegens een bommelding. De melding is afkomstig van een Noord-Ierse splintergroepering en komt een dag voor het bezoek van Koningin Elizabeth II aan Ierland.

Volgens de politie ging het om een waarschuwing voor het centrum van Londen en werd geen specifieke locatie of tijd doorgegeven. Uit voorzorg sloot het Londense korps een gebied rond de koninklijke residentie Buckingham Palace en enkele regeringsgebouwen af. De politie adviseert Londenaren om gewoon naar hun werk te gaan, maar wel waakzaam te blijven. Het dreigingsniveau is niet verhoogd, maar er zijn wel meer agenten op straat dan gebruikelijk.

Het bezoek van Elizabeth II is het eerste bezoek van een Britse vorst aan Ierland sinds 1911.

NOS-correspondent Arjen van der Horst:

Twitter avatar NOSLondon Arjen van der Horst Gebied rond Buckingham Palce afgezet na bomdreiging. Waarschijnlijk van Noord-Ierse paramilitaire groep. http://bbc.in/iUqXGt

Politie te paard nabij het parlementsgebouw in Londen. Foto AP / Kirsty WigglesworthPolitie te paard nabij het parlementsgebouw in Londen. Foto AP / Kirsty Wigglesworth