Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Aanslag met brandbommen in Athene

A woman walks past burned cars outside a police station in Athens, May 14, 2011. A group of 25 hooded youths hurled petrol bombs at an Athens police station on Saturday and set cars and motorbikes on fire, injuring three bystanders, Greek authorities said. REUTERS/Costas Baltas/Icon (GREECE - Tags: CIVIL UNREST POLITICS) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS
A woman walks past burned cars outside a police station in Athens, May 14, 2011. A group of 25 hooded youths hurled petrol bombs at an Athens police station on Saturday and set cars and motorbikes on fire, injuring three bystanders, Greek authorities said. REUTERS/Costas Baltas/Icon (GREECE - Tags: CIVIL UNREST POLITICS) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS Een vrouw kijkt naar de uitgebrande auto's bij het politiestation in Athene. Foto Reuters / Costas Baltas / Icon

De Griekse politie zegt dat drie mensen in het ziekenhuis zijn opgenomen na een aanval met brandbommen op een politiestation in het centrum van Athene. Dit meldt persbureau AP.

Een groep van vijfentwintig gemaskerde jongeren gooiden brandbommen naar het politiestation van Exarcheia, een wijk van Athene die bekend staat om de vele anarchisten en radicalen.

De gewonden vielen toen de jongeren een politiemotor in brand staken. De benzinetank ontplofte, waardoor een bloemenverkoopster die dichtbij stond brandwonden opliep. Twee mannen die haar probeerden te helpen liepen ook brandwonden op. Een van hen is er ernstig aan toe.

De aanslag wordt als een vergelding gezien voor afgelopen woensdag, toen de politie ingreep bij een demonstratie, waar een betoger zwaargewond bij raakte. Een aantal agenten is daar volgens de NOS voor geschorst.