Weer zo’n wonderlijke interactieve clip van Google

3 Dreams of Black
3 Dreams of Black

Wie Google Chrome gebruikt, kon al eens de prachtige interactieve clip van Arcade Fire’s ‘We Used To Wait’ zien. In dit nieuwe project helpen ze de gelegenheidsband Rome aan zo’n wonderlijk filmpje.

Bekijk de clip hier. Hieronder het verhaal achter het project:

Rome is een muzikale samenwerking tussen enkele grootheden van de hedendaagse popcultuur, waaronder Danger Mouse, Norah Jones en Jack White (van The White Stripes). Het album komt aankomende week uit.

De clip van het nummer ’3 Dreams of Black’ is een interactieve film, gemaakt met de techniek van WebGL, die binnen de webbrowser van Google Chrome te bekijken is. Tijdens de Google I/O keynote van afgelopen woensdag werd hij gepresenteerd. De code is beschikbaar voor een ieder die mee wilde helpen en het resultaat moet niet alleen het liedje ondersteunen, maar ook tentoonstellen wat er allemaal mogelijk is binnen een webbrowser.

En dat is heel wat: terwijl je in first person view door een wonderlijk landschap rijdt en vliegt, kun je met de muis heen en weer bewegen naar links of rechts. Zo bestuur je zelf het uitzicht. Hier en daar reageren ook objecten (zoals de vogels op het eind) op je bewegingen.

Eraan bijdragen kan nog steeds, of bekijk wat anderen voor de wereld gebouwd hebben.

Wie vooral de muziek mooi vindt: dit is een eerdere single van het aankomende album van Rome, ‘Two Against One’.