Dodental aanslag Pakistan loopt op naar 80 - ‘wreking dood Bin Laden’

Het zou gaan om de bloedigste terreuraanslag in Pakistan sinds de dood van Bin Laden op 2 mei. Foto AP / Mohammad Zubair

Bij een aanslag op een trainingscentrum van een Pakistaanse veiligheidsdienst in het grensgebied met Afghanistan zijn vanochtend tachtig doden gevallen. Het was “een wraakactie” voor de dood van Al-Qaedaleider Osama bin Laden, zei een Talibaan-woordvoerder tegen persbureau AP. “Er volgen er nog meer”.

Bij het trainingscentrum in het noordwesten van Pakistan vonden twee explosies plaats. Bijna alle slachtoffers zijn rekruten. Tientallen raakten gewond. Bij de hoofdingang tot het complex blies een zelfmoordterrorist zichzelf op. Het zou gaan om een man van rond de twintig jaar oud. De oorzaak van de tweede explosie is niet bekend. De rekruten stonden op het punt naar huis te gaan na een trainingsweek toen ze werden getroffen door de terreurdaad.