Hoeveel kost het koningshuis? En wat zegt dat?

Europa, Nederland,, Den haag, 15-08-2010 .Foto: Evelyne Jacq. Enkele duizenden belangstellenden waren zondagmiddag aanwezig bij de herdenking van de overgave van Japan bij het Indisch Monument in Den Haag. Onder anderen Koningin Beatrix, premier Balkenende en vertegenwoordigers van de Indische gemeenschap in Nederland legden kransen bij het monument.Tijdens de herdenking las zanger Boudewijn de Groot, geboren in een Japans gevangenenkamp in voormalig Nederlands IndiÌÇ, een gedicht voor. Ook zong hij het lied 'Achter glas'. Foto: Evelyne Jacq
Europa, Nederland,, Den haag, 15-08-2010 .Foto: Evelyne Jacq. Enkele duizenden belangstellenden waren zondagmiddag aanwezig bij de herdenking van de overgave van Japan bij het Indisch Monument in Den Haag. Onder anderen Koningin Beatrix, premier Balkenende en vertegenwoordigers van de Indische gemeenschap in Nederland legden kransen bij het monument.Tijdens de herdenking las zanger Boudewijn de Groot, geboren in een Japans gevangenenkamp in voormalig Nederlands IndiÌÇ, een gedicht voor. Ook zong hij het lied 'Achter glas'. Foto: Evelyne Jacq Evelyne Jacq

Voor het eerst verscheen gisteren een openbaar jaaroverzicht van het Koninklijk Huis. In de 159 pagina’s, voorzien van mooie kleurenfoto’s, staat onder andere dat koningin Beatrix in 2010 ongeveer 500 wetten en 3.000 Koninklijke Besluiten heeft getekend. Het jaaroverzicht is bedoeld om meer inzicht te verschaffen in de toelagen en activiteiten van de Oranjes en het bevat ook een financiële verantwoording. Maar hoeveel komt de burger nu echt te weten? Niet veel, zo blijkt.