5 redenen om tv te kijken

Scene uit de film Boys Don't Cry (1999) FOTO 20th Century Fox
Scene uit de film Boys Don't Cry (1999) FOTO 20th Century Fox

1 politie

Flikken Gent

Ned 1, 20.30 u.-21.25 u.

De flikken zitten met twee verbrande lijken. En het politieteam kan nog geen verband vinden tussen de twee slachtoffers. Is dit het werk van een psychopaat? De vader van het 23-jarige slachtoffer blijkt nogal wat vijanden te hebben, van wie er eentje erg opvalt.

2 film

Boys Don’t Cry

RTL 8, 20.30 u.-23.00 u.

Teena Brandon (Hilary Swank) is geboren als meisje, maar gaat door het leven als jongen. Teena noemt zichzelf Brandon Teena. Opgejaagd door problemen gaat Brandon op zoek naar een nieuw onderkomen. Hij komt terecht in het stadje New Falls in Nebraska. Daar raakt hij bevriend met een groepje white trash en hij wordt verliefd op een van deze meisjes. En zij op hem. Als Brandons vrienden het geheim ontdekken, wordt zijn leven een hel. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse Teena Renae Brandon.

3 humor

Toren C

Ned 3, 21.20 u.-21.49 u.

Maike Meijer en Margôt Ros zijn terug met een nieuw seizoen van Toren C. Ze kruipen weer in de huid van de verschillende types die rondlopen in het bedrijvencomplex. En de kantoorhel van dertien verdiepingen zit ook weer vol met absurde situaties en vol schaamteloze humor.

4 sport

Studio Sport: WK Tafeltennis

Ned 3, 23.15 u.-23.45 u.

Vanaf acht mei is het wereldkampioenschap tafeltennis in Rotterdam al bezig. De sport komt niet vaak aan bod bij Studio Sport. Wellicht dat dit WK een mooie gelegenheid is om hier verandering in te brengen.

5 horror

Freddy vs. Jason

Veronica, 23.20 u.-01.15 u.

Een strijd tussen twee grote griezels. Freddy Krueger (uit de Nightmare on Elmstreetfilms) wil uit de hel ontsnappen en besluit Jason Voorhees (uit de Friday the 13threeks) te gebruiken door hem naar het plaatsje Springwood te sturen en een aantal moorden te laten plegen. Jason realiseert zich dat Freddy hem gebruikt en wordt woedend.