Oma Obama extra beveiligd na bedreigingen moslimextremisten

Sarah Obama in haar woning in het westen van Kenia. Foto AP

De oma van Obama, die in Kenia woont, wordt vierentwintig uur per dag beveiligd sinds de Afrikaanse terreurgroep Al Shabaab persoonlijke bedreigingen tegen haar heeft geuit. Dat zei de Keniaanse politie vanmiddag tegen ABC News.

De politie zegt dat het aantal agenten dat rondom de woning van de 88-jarige Sarah Obama in het plaatsje Kogelo (kaart) patrouilleert fors is opgevoerd. Een politiechef zei dat hij inmiddels genoeg agenten tot zijn beschikking heeft “om het gehele dorp uit te kammen”.

Sarah Obama zelf reageerde koeltjes op de bedreiging door Al Shabaab:

“Mijn leven is op geen enkele manier beïnvloed. Mijn bewegingsvrijheid is niet beperkt. Als de regering besluit om meer bewakers hierheen te sturen, vinden wij dat prima.”

Terreurorganisatie Al Shabaab (wiki) opereert vanuit Somalië en heeft in een deel van dat land de controle in handen. Het heeft in de veroverde gebieden strikt-islamitische leefregels doorgevoerd en wordt door onder meer de Verenigde Staten verdacht van banden met Al-Qaeda. De beweging heeft onder meer de verantwoordelijkheid opgeëist voor een bloedige aanslag in Oeganda vorig jaar, waarbij meer dan zeventig doden vielen.