Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Eerste tv-optreden Gaddafi sinds dood zoon

De Libische leider Gaddafi is voor het eerst sinds zijn zoon omkwam bij een NAVO-bombardement op televisie verschenen. Hij oogde gezond.

Op de beelden is te zien hoe Gaddafi in een hotel in Tripoli een ontmoeting heeft met stammenleiders.
http://youtu.be/3vMvmBdkx1U
Volgens een Libische woordvoerder op de staatstelevisie zijn de beelden van gisteren. Het laatste openbare optreden van Gaddafi was op 30 april, toen bij NAVO-bombardementen zijn jongste zoon en drie van zijn kleinkinderen werden gedood.