Correcties en aanvullingen

Tijdzones

In het artikel Tijdzones volgen een bizar patroon (10 mei, pagina 13) staat dat de tijd in ‘de Canadese provincie New Foundland’ een half uur verschilt van de rest van het land. Het eiland Newfoundland, onderdeel van de Canadese provincie Newfoundland en Labrador, loopt een half uur voor op de oostkust van Canada. In het artikel staat ook dat het westen en het zuiden van Australië anderhalf uur uit de pas lopen met het oosten van het land. Het westen van Australië loopt in werkelijkheid twee uur achter op het oosten, het centrum van het land een half uur.

Sterke yuan

In het bericht Handelsoverschot China onverwacht fors gestegen (10 mei, pagina 28) staat dat de uitvoer van Chinese goederen profiteerde van een sterke yuan ten opzichte van de dollar. Een sterke yuan maakt Chinese goederen juist minder aantrekkelijk in het buitenland.