Buitenland

Groot-Brittannië

Tracey Emin

De Hayward Gallery in Londen brengt een overzicht van Tracey Emin, ooit een van de bekendste Young British Artists. Love is What You Want toont schilderijen, tekeningen, foto’s, textiel, video en sculptuur. T/m 28 aug. Inl: www.haywardgallery.org

Denemarken

Houtsnedes

De houtsnede is een van de oudste grafische technieken. Op de tentoonstelling Van Dürer tot Tal R. in de Nationale Galerie van Denemarken in Kopenhagen zijn houtsnedes te zien uit de Koninklijke Collectie – van de late vijftiende eeuw tot werk van Gaugain, Kandinsky en Nolde.

T/m 4 sept. Inl www.smk.dk

België

Kunstenfestivaldesarts

In mei staat Brussel drie weken lang in het kader van het Kunstenfestivaldesarts. Circa vijftien theaters en kunstcentra tonen kunst van Belgische en internationale kunstenaars. Er zijn Vlaams- en Franstalige instanties betrokken bij het evenement. Rondom het festival zijn er diverse workshops. Er is werk te zien van onder anderen Krzysztof Bielinski, Fabrice Murgia en René Pollesch.

T/m 28 mei. Inl: www.kfda.be

Krijn Giezen

Giezen was een belangrijke assemblagekunstenaar in de jaren zestig en speelde een pioniersrol van de land art, de ecologische en de conceptuele kunst. Hij nam deel aan de Biënnale van Venetië in 1978. In het Kröller-Müller park in Otterlo bouwde hij in 2005 een grote installatie: een trap van 300 treden met een uniek uitzicht op de Hoge Veluwe. In de Verbeke foundation in Kemzakker is een overzicht te zien van tekenwerk, assemblagekunst, beeldhouwwerk en architectuur. T/m 30 okt. Inl: www.verbekefoundation.com

Duitsland

Haris Epaminonda

In Kunsthalle Schirn in Frankfurt is tot 31 juli nieuw werk te zien van de Cypriotische kunstenares Haris Epaminonda. Ze maakt collages met film, foto’s, sculptuur en gevonden objecten waarmee zij nieuwe composities maakt en een film voor deze expositie. Inl: www.schirn.de