Ik kon niet slapen van de spanning

Nederland, Amsterdam, 06-05-2011 JAVIER GUERRERO Ajax Clinics, Ajax opent zijn deuren voor alle voetballers van Nederland van 6 tot en met 16 jaar. De kinderen krijgen een professionele voetbal training PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS
Nederland, Amsterdam, 06-05-2011 JAVIER GUERRERO Ajax Clinics, Ajax opent zijn deuren voor alle voetballers van Nederland van 6 tot en met 16 jaar. De kinderen krijgen een professionele voetbal training PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS Roger Cremers - 2010

Naam: Javier Alejandro Guerrero

Leeftijd: 12 jaar

Woonplaats: Soest

Voetbalclub: VVZ’49

Elftal: D2

Positie: Aanvaller

Favoriete voetbalclub: Ajax

Favoriete spelers: Van der Wiel en Messi.

Droomberoep: Profvoetballer

Ben je goed genoeg? Ja, ik denk van wel. Het liefste zou ik later bij Ajax voetballen. Maar eerst probeer ik in de D1 van VVZ’49 te komen.

Waarom een dag Ajax? Mijn opa heeft me meegenomen. Ik vond het wel spannend. Ik kon bijna niet slapen.

Wat vond je het leukste? Dat ik met echte trainers van Ajax mocht oefenen. En we mochten ons omkleden in de echte kleedkamers. Ook ben ik heel blij met de handtekeningen die mijn moeder voor me heeft opgehaald.

Wat heb je geleerd? Een paar nieuwe trucjes. Zoals de ‘Ebecilio’. Die ga ik zeker bij mijn club proberen.

Tijd challenge dribbel (parcours langs pionnen): 19.94

Oordeel van de trainers: Javier heeft een goede techniek. Hij kan aardig kappen en draaien. Hij moet nog werken aan het aannemen van de bal en het doorspelen.

Wie wordt er landskampioen? Ajax natuurlijk.