Espresso met Lazar Greenfield

Zure reacties Emeritus hoogleraar Lazar Greenfield laat het chocolaatje liggen dat bij de espresso wordt geserveerd. ‘Te veel chocolade is slecht,’ zegt hij. ‘Te veel sperma niet: een Bayerische Bierkrug per dag kan geen kwaad.’ De gepensioneerde chirurg kan het allemaal niet meer schelen. Nadat hij op Valentijnsdag een ludiek artikel in Surgery News had

20110511-082609.jpg
Zure reacties

Emeritus hoogleraar Lazar Greenfield laat het chocolaatje liggen dat bij de espresso wordt geserveerd. ‘Te veel chocolade is slecht,’ zegt hij. ‘Te veel sperma niet: een Bayerische Bierkrug per dag kan geen kwaad.’ De gepensioneerde chirurg kan het allemaal niet meer schelen. Nadat hij op Valentijnsdag een ludiek artikel in Surgery News had gepubliceerd over de antidepressieve effecten van sperma, moest hij zijn redacteurschap bij het tijdschrift opgeven. Ook werd Greenfield gedwongen zich terug te trekken uit het bestuur van de American College of Surgeons. Wat doet hij nu? ‘Ik trek de hele tijd aan mijn pik,’ zegt Greenfield.

De gepensioneerde chirurg kan weinig begrip opbrengen voor de ophef die is ontstaan en inmiddels heeft geleid tot een heus ‘spermagate’ in de wetenschappelijke wereld. ‘De zure reacties komen vooral van vrouwen,’ zegt Greenfield. Ze hebben zijn bevindingen bestempeld als seksistische onzin die aantoont dat chirurgie nog altijd een door mannen gedomineerde beroepsgroep is. ‘Ik verwed mijn ballen erop dat die vrouwen nooit slikken,’ zegt Greenfield. Ik kijk een moment naar zijn kruis. ‘Tweemaal daags anale seks,’ zegt hij dan, ‘zal ze behoeden voor zelfmoord. Mits ze geen condoom gebruiken, natuurlijk.’ Ik vraag of espresso ook goed is voor het gemoed. De chirurg lijkt mij niet te begrijpen. ‘Het zou de potentie ten goede kunnen komen,’ zegt hij na een tijdje. ‘Maar te veel espresso is slecht voor de gezondheid.’