‘Wielrenner Weylandt vreesde de etappe die hem fataal werd’

Illustration photo taken on May 10, 2011 shows the condolence register for Belgian cyclist Wouter Weylandt at the Gent city hall. Weylandt was pronounced dead on May 9 following a horrific crash on the third stage of the Giro d'Italia. Race officials claim his left pedal got stuck in a wall at the side of the road, forcing Weylandt to tumble around 20 metres to the ground below. AFP PHOTO / BELGA / NICOLAS MAETERLINCK -- BELGIUM OUT --
Illustration photo taken on May 10, 2011 shows the condolence register for Belgian cyclist Wouter Weylandt at the Gent city hall. Weylandt was pronounced dead on May 9 following a horrific crash on the third stage of the Giro d'Italia. Race officials claim his left pedal got stuck in a wall at the side of the road, forcing Weylandt to tumble around 20 metres to the ground below. AFP PHOTO / BELGA / NICOLAS MAETERLINCK -- BELGIUM OUT -- Condoleanceregister voor Wouter Weylandt in het gemeentehuis in Gent. Foto AFP / Nicolas Maeterlinck

De manager van de gisteren verongelukte Wouter Weylandt zegt dat de Belgische wielrenner op de avond voor de fatale rit een sms’je stuurde waarin hij kenbaar maakte de etappe te vrezen. Jef Van Den Bosch zegt tegen het Belgische blad Nieuwsblad:

“Het is raar hoe dingen lopen. Gisteren stuurde hij me nog een berichtje. Dat hij de koers te gevaarlijk vond, dat er ongelooflijk nerveus werd gekoerst naar zijn zin, en dat hij daarmee zat. Nu is het allemaal te laat.”

Vandaag is de Giro d’Italia verdergegaan met inbegrip van de Leopard-Trek-ploeg van Weylandts. De koers is geneutraliseerd, wat wil zeggen dat uitslagen en tijdsverschillen niet meetellen voor de klassementen.

Ploegmaten van Wouter Weylandt tijdens de minuut stilte voor aanvang van de etappe vandaag. Beeld VRT / SporzaPloegmaten van Wouter Weylandt tijdens de minuut stilte voor aanvang van de etappe vandaag. Beeld VRT / Sporza