NBA: Dallas Mavericks schakelt LA Lakers uit

In de NBA play-offs is de eerste finalist in de Western Conference bekend: Dallas Mavericks.

In de play-offs van de NBA heeft Dallas Mavericks de finale van de Western Conference bereikt. De basketbalclub uit Texas won zondag ook het vierde treffen met titelverdediger Los Angeles Lakers in de best-of-sevenserie, met 122-86. Jason Terry werd topscorer met 32 punten. De guard van de Mavericks gooide negen driepunters raak, een record in de NBA. Kobe Bryant demonstreerde in Dallas waar het aan schortte bij de Lakers. De sterspeler kwam zondag slechts tot 17 punten, één assist en drie rebounds en was desondanks de beste speler van zijn team. In de andere halve finale in het westelijke deel van Noord-Amerika had Memphis Grizzlies een 2-1 voorsprong op Oklahoma City Thunder. Vannacht werd het vierde duel gespeeld.

In de Eastern Conference won Atlanta Hawks de vierde wedstrijd tegen Chicago Bulls. Voor eigen publiek waren de Hawks met 100-88 te sterk voor de nummer één uit de reguliere competitie, waardoor de stand in de best-of-seven nu 2-2 is. Vanavond staat in Chicago de vijfde wedstrijd op het programma. De andere twee halvefinalisten in het oostelijke deel van de VS Boston Celtics en Miami Heat speelden vannacht hun vierde duel. Miami leidde na drie wedstrijden met 2-1. (Novum)