Ex-minister Egypte veroordeeld wegens corruptie

De voormalige Egyptische minister van Toerisme Zuheir Garana is vandaag tot vijf jaar cel veroordeeld. De rechter achtte hem schuldig aan corruptie.

Garana heeft opzettelijk de algemene financiën van Egypte schade toegebracht door land, dat in handen was van de staat, door te spelen aan twee zakenmannen, aldus de rechter. De zakenmannen zijn bij verstek veroordeeld tot vijf jaar cel. Garana kan nog tegen het vonnis in hoger beroep gaan.

Garana is de tweede hoogwaardigheidsbekleder uit het voormalige regime van president Hosni Mubarak die veroordeeld is. Eerder werd de voormalige minister van Binnenlandse Zaken, Habib el-Adly, tot twaalf jaar cel veroordeeld wegens corruptie en witwassen. Daarnaast zijn zo’n tien andere leden van de regering van Mubarak, onder wie een voormalige premier en twee zoons van Mubarak, aangeklaagd op verdenking van corruptie.