Zwarte doos gecrasht Indonesisch passagiersvliegtuig gevonden

Caption: The side of a plane, that had crashed into the sea off Kaimana district in Indonesia's Papua province, is seen underwater May 7, 2011. The Indonesian plane was carrying 27 people, the transport ministry said on Saturday, and media said at least 15 people were killed. Picture taken on May 7. REUTERS/Stringer (INDONESIA - Tags: DISASTER TRANSPORT)
Caption: The side of a plane, that had crashed into the sea off Kaimana district in Indonesia's Papua province, is seen underwater May 7, 2011. The Indonesian plane was carrying 27 people, the transport ministry said on Saturday, and media said at least 15 people were killed. Picture taken on May 7. REUTERS/Stringer (INDONESIA - Tags: DISASTER TRANSPORT) Het vliegtuig van de maatschappij Merpati Airlines dat gisteren neerstortte voor de kust van de Indonesische provincie Papua. Foto: Reuters

Onderzoekers hebben vandaag een van de zwarte dozen gevonden van het Indonesisch passagiersvliegtuig dat gisteren neerstortte vlakbij de kust van de oostelijke Indonesische provincie Papua.

Ook werden er vandaag een aantal lichamen geborgen van de 25 passagiers die waarschijnlijk allemaal omkwamen bij de crash, meldt persbureau AP.

De zwarte doos van het vliegtuig werd op een diepte van zo’n twintig meter gevonden voor de kust van Papua. Het gaat om de zwarte doos met vluchtgegevens, de tweede doos met de gesprekken van de bemanning is ook gelokaliseerd en onderzoekers verwachten deze morgen te bergen.

De wrakstukken van het vliegtuig en de lichamen van de passagiers liggen in een dikke modderlaag en duikers hebben moeite om de lichamen te bergen. Vandaag lukte het hen om de resten van nog vier inzittenden naar boven te halen. Gisteren slaagden onderzoekers erin zeventien lichamen te bergen. Vier passagiers worden nog vermist, maar onderzoekers achten de kans klein dat deze het ongeluk overleefd hebben.

Het vliegtuig van de maatschappij Merpati Airlines stortte gisteren in zee neer tijdens een zware regenbui in Kaimana Bay, zo’n vijfhonderd meter van de landingsbaan van het vliegveld van Kaimana. Gebrekkig zicht als gevolg van slechte weersomstandigheden zouden het ongeluk hebben veroorzaakt.