Supporters FC Twente vieren feest in Enschede

Ongeveer vijftienduizend supporters van FC Twente vieren vanavond feest in Enschede nadat de regerend landskampioen in Rotterdam de bekerfinale tegen Ajax won.

De Tukkers wonnen na verlenging met 3-2. De fans zijn “uitzinnig van vreugde”, laat de gemeente Enschede weten aan persbureau Novum. Volgens de Rotterdamse politie was de sfeer in de Kuip “geweldig” en bleef het buiten een paar kleine incidenten rustig. Veertig mensen werden aangehouden wegens baldadigheid, vernieling en belediging.

Deel bussen voor Ajax-supporters leeg terug vanwege vernielingen

De supporters van Ajax en Twente werden in zo’n vierhonderd bussen naar Rotterdam gereden. Ajax-fans vernielden twee bussen, reden voor de busmaatschappij om twaalf bussen leeg naar Amsterdam te laten terugrijden. De ongeveer vierhonderd fans die hierin zouden worden vervoerd, zijn op de trein gezet.

In Enschede was onder andere op de Oude Markt de finale te volgen op grote schermen. De politie zet extra personeel in en de gemeente heeft onder andere verboden om vuurwerk of fakkels in bezit te hebben.

Nog geen huldiging voor Twente

De Grolsch Veste, de thuisbasis van FC Twente, is niet opengesteld voor supporters. De ploeg komt vandaag niet naar de binnenstad en laat zich ook niet huldigen.

FC Twente speelt volgende week zondag de beslissende wedstrijd om de landstitel. Een punt tegen Ajax in de Amsterdam Arena is dan voldoende om de titel te prolongeren. Als de club opnieuw weet te winnen van de Amsterdamse ploeg, dan worden de spelers de dag erna gehuldigd bij De Grolsch Veste.

Volgende week zondag worden op een aantal pleinen in de binnenstad weer televisieschermen geplaatst.