Indonesisch vliegtuig stort in zee: alle 25 inzittenden dood

Een Indonesisch passagiersvliegtuig van de maatschappij Merpati Airlines is vanochtend in zee gestort vlakbij de kust van de oostelijke provincie Papua (kaart). Volgens de Indonesische marine heeft geen van de 25 inzittenden het ongeluk overleefd.

Onder de slachtoffers zijn volgens Indonesische media drie kinderen en zes bemanningsleden. Vijftien lichamen zijn in het water gevonden en de rest van de lichamen bevindt zich vermoedelijk in de resten van het toestel.

Een ambtenaar van het Indonesische ministerie van Verkeer en Waterstaat vertelde persbureau AFP dat het gecrashte toestel van Chinese makelij is en ongeveer vijfhonderd meter van de landingsbaan in zee belandde en vervolgens explodeerde. Gebrekkig zicht als gevolg van slechte weersomstandigheden zouden het ongeluk hebben veroorzaakt.