HTC Highroad wint ploegentijdrit Ronde van Italië

Vliegtuigen tijdens de openingsceremonie van de 94e Giro d’Italia, gisteren. Vandaag ging de ronde van start met een ploegentijdrit.
Vliegtuigen tijdens de openingsceremonie van de 94e Giro d’Italia, gisteren. Vandaag ging de ronde van start met een ploegentijdrit. Foto AFP / Luk Beines

De Ronde van Italië is vandaag van start gegaan met winst voor HTC in de ploegentijdrit. De ploeg van sprinter Mark Cavendish legde de 20 kilometer tussen Venaria Reale en Turijn het snelst af: in 20:59. Rabobank eindigde als 7e.

De tweede Nederlandse ploeg die aan de start van de Giro verscheen, Vacansoleil, werd 10e van de 23 ploegen. Radioshack werd tweede op 10 seconden van HTC, Liquigas en Omega Pharma-Lotto bleven beiden op 22 seconden afstand. De Italiaanse tijdritkampioen Marco Pinotti van High Road rijdt morgen in de roze leiderstrui.

Rabo-ploegleider Erik Breukink gaf tegenover NOS al aan dat zijn equipe zich weinig illusies maakt tijdens de drie weken in Italië; de zinnen zijn vooral gezet op de Tour de France die op 2 juli van start gaat.

Eerder vandaag plaatsten we deze vooruitblik op de Giro. De komende drie weken zal nrc.nl berichten over de etappewinnaars, het eindklassement en andere opvallende gebeurtenissen tijdens de ronde. Morgen rijdt het peloton een vlakke rit van 242 kilometer van Alba naar Parma.