Vijftien doden na eerste aanval VS in Pakistan sinds dood Bin Laden

Studenten uit Noord-Waziristan demonstreerden in april tegen de Amerikaanse raketaanvallen. Foto Reuters / Fayaz Aziz

Bij een Amerikaanse raketaanval in de Pakistaanse provincie Noord-Waziristan zijn vanochtend vijftien verdachte militanten gedood. Dat hebben Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen vanochtend gezegd tegen persbureau Reuters.

De aanval van vanochtend is de eerste luchtaanval met een onbemand vliegtuigje sinds Amerikaanse elitetroepen zondagnacht Osama bin Laden doodden bij een operatie in de Pakistaanse stad Abbottabad (kaart). De aanval van vanochtend vond ongeveer vijfhonderd kilometer ten westen van Abbottabad plaats.

Pakistaanse legerbronnen zeggen tegen persbureau AFP dat dat bij de aanval een gebouw en een voertuig door acht Amerikaanse raketten werden getroffen.

De Amerikaanse raketaanval komt een dag nadat het Pakistaanse leger forse kritiek uitte op de eenzijdige acties van de VS op hun grondgebied. Het leger zei niet vooraf op de hoogte te zijn gesteld van de operatie en dreigde de samenwerking met Amerika te herzien als de unilaterale acties van Amerika doorgaan.