Hé, de kont van James en Pippa

Vandaag is het een week geleden dat de Royal Wedding plaatsvond, een gebeurtenis die nog het meest gedenkwaardig was door de Queen in haar kanariepakje, een paar hoeden die eruitzagen alsof ze op dat moment radiogolven ontvingen van een ruimteschip en het driejarige bruidsmeisje Grace van Cutsem, de peetdochter van prins William. O, Grace van

Vandaag is het een week geleden dat de Royal Wedding plaatsvond, een gebeurtenis die nog het meest gedenkwaardig was door de Queen in haar kanariepakje, een paar hoeden die eruitzagen alsof ze op dat moment radiogolven ontvingen van een ruimteschip en het driejarige bruidsmeisje Grace van Cutsem, de peetdochter van prins William. O, Grace van Cutsem. Ze is te zien op de balkonkusfoto – te midden van het lieflijke tafereel piept ze als een verbolgen gnoompje boven de balkonrand uit, haar gezicht in een geïrriteerde, norse frons, de handen over haar oren gedrukt tegen het luide gejuich van het Britse volk. Ze verbeeldt wat velen op dat moment voelden: wanneer is dit in godsnaam voorbij en krijg ik mijn beloofde smurfenijsje.

Waar Kate nog steeds zo betrouwbaar, degelijk en afstandelijk lijkt als een Siemens koelvriescombinatie, komt er steeds meer naar buiten over haar broer en zus, James en Pippa. Pippa is sinds haar bevallige, nauwgesloten bruidsmeisjesjurk een synoniem voor seks geworden – letterlijk zelfs: volgens de Urban Dictionary is het woord pippa slang voor pijpen of seks in het Italiaans, Grieks en Zweeds. Er zijn Facebookpagina’s voor haar opgericht met titels als Prince Harry Should Get Himself Some Pippa en PMAAS: Pippa Middleton Ass Appreciation Society. En nu zijn er foto’s opgedoken waarop Pippa slechts in een paarse bh en een rokje gekleed uitgelaten tegen een man in ruitjesboxershort aan danst.

Van professionele taartmaker en broer James kan men sinds een paar dagen zelfs een hele reeks foto’s bewonderen, waarin hij te midden van donkere heuvels zijn broek op de mosgroene laarzen laat zakken en zijn billen aan de camera toont, op een feestje naast een naakte vriend staat en zelf gekleed is in een pikant serveersterkostuum, en – mijn lieveling – een foto waarop hij naakt in een grote emmer zit.

Hoewel broer en zus zeggen niet gelukkig te zijn met het uitlekken van de foto’s, zouden ze dat natuurlijk wel moeten zijn. Dit zijn namelijk hele gezellige foto’s. Foto’s waarop de geportretteerden dansen en drinken en het leven vieren. In de koele Britse buitenlucht toont James zijn gespierde kont met zo veel trots, dat het simpelweg ontroerend is. Ook hoe hij in die emmer zit, een nonchalant biertje in de hand, is een toonbeeld van ontspannen en stijlvol nudisme. En wat het belangrijkste is: nu de broer en zus van Kate allebei als sympathieke bon sauvages voor de dag komen, is het zo goed als wetenschappelijk bewezen dat Kate net zo is. Haar gereserveerde voorkomen is louter een masker, een toneelstuk. De volgende keer dat ze ergens voorbijkomt, beheerst zwaaiend en knikkend, gehuld in een rok tot op de knie, zal ik eindelijk zien wat ze werkelijk is: een meisje dat dolgraag naakt in een emmer wil zitten.