Cool: eerste tweet van Mount Everest

Archieffoto Stock Exchange.

Op de top van de Mount Everest is twitteren wellicht het laatste waar je aan denkt. Toch is vandaag de eerste tweet vanaf die plek de wereld ingestuurd.

Kenton Cool (echte naam) twitterde als deel van een slimme marketingcampagne van Samsung vanaf het dak van de wereld. Hij zorgde er zelfs voor dat de naam van de nieuwe telefoon van die fabrikant in de tweet stond.

Twitter avatar KentonCool Kenton Cool Everest summit no 9! 1st tweet from the top of the world thanks to a weak 3G signal & the awesome Samsung Galaxy S2 handset! @samsunguk

Twitteren kan al sinds vorig jaar oktober, toen 3G-ontvangst op de Mount Everest mogelijk werd gemaakt, maar Cool is de eerste die er daadwerkelijk gebruik van heeft gemaakt.

Het enige dat Cool is vergeten, is inchecken bij Foursquare. Hij zou er waarschijnlijk vrij lang ‘mayor’ kunnen zijn geweest.

Tweets uit de ruimte

Hoger twitteren dan Cool kan op aarde niet, maar vanuit de ruimte is het heel wel mogelijk. Astronaut Timothy Creamer twitterde in januari vorig jaar voor het eerst een kleine tweet voor een mens, maar een enorme tweet voor de mensheid, vanuit het International Space Station.

Twitter avatar Astro_TJ TJ Creamer Hello Twitterverse! We r now LIVE tweeting from the International Space Station -- the 1st live tweet from Space! :) More soon, send your ?s