Bungelend mensenweb

South Korean citizens stage an acrobatic wire show, about 30 metres above a public park in Seoul on May 5, 2011, to herald the start of a spring festival. The show, called "Rainbow Drops", involved 48 volunteers and a giant crane. TOPSHOTS / AFP PHOTO / KIM JAE-HWAN
South Korean citizens stage an acrobatic wire show, about 30 metres above a public park in Seoul on May 5, 2011, to herald the start of a spring festival. The show, called "Rainbow Drops", involved 48 volunteers and a giant crane. TOPSHOTS / AFP PHOTO / KIM JAE-HWAN AFP

Het lijkt wel een school tropische visjes, oplichtend in een duistere zee. Maar het zijn vijftig Zuid-Koreaanse vrijwilligers, bungelend tussen de wolkenkrabbers van Seoul. Hun levens hangen aan een dun draadje – letterlijk. Voor de performance Regendruppels, gisteren de opening van het grootschalige kunstenfestival Hi Seoul 2011, werd het menselijk net door een hijskraan opgetakeld naar idee van de Catalaanse theatergroep La Fura des Baus. De groep experimenteert al dertig jaar met theaterperformances waarin de ruimte zelf onderdeel is van de voorstelling. In Deventer werd vorige zomer door La Fura een vergelijkbaar web van vrijwilligers de lucht in getakeld.