Tracks

Uncle Murda: ‘Warning’

twitter.com/unclemurda

Kaal gestripte loopgravenhiphop met een loeiend luchtalarm als refrein, een diep echoënde basdrum, hoekige percussie en een in stukjes gehakte vocale sample die tijdens de coupletten eveneens dienstdoet als sirene. Rauwe undergroundrapper Uncle Murda uit New York daagt de competitie uit met een lange reeks metaforen, die hij op ironische toon inluidt met de kreet ‘Ooh…’. Als in: ‘Rappers is imposters, ooh, Milli Vanilli.’

Beastie Boys ft. Santigold: ‘Don’t Play No Game that I Can Win’

beastieboys.com

Ontspannen reggaegetint nummer van het nieuwe album ‘Hot Sauce Committee Pt. Two’ van rapveteranen Beastie Boys, met zangeres Santigold. Typische dub met gefilterde geluiden, een kruipende baslijn en prettig echoënde vocalen.

Aisha: Fokkin Normaal

twitter.com/_iamaisha

Nederlandstalige dancehall-pop op een springerige dancebeat van hitproducer Reverse, maker van onder meer Wat Wil Je Doen van The Partysquad en Shenkie van De Jeugd van Tegenwoordig. Jonge zangeres Aisha leest vervelende jongens in een dubby r&b-stijl de les: ‘Nee, ik hoef je nummer niet kil (gozer); kijk niet te lang en neem je chick mee.’

Tiny Tempah: Simply Unstoppable (Yes Remix ft. Travis Barker)

i-tunes.com

Overrompelend energieke remake van rapnummer van Britse Tiny Tempah. Met brullende drums van Travis Barker; voorheen van rockband Blink-182 en inmiddels actief als opzwepende sterdrummer in de hoek van de elektronische muziek.

Saul van Stapele