Meerdere doden bij schietpartij in Amsterdam

Ambulancemedewerkers voeren een slachtoffer af in het Westelijk Havengebied. Foto screenshot AT5

Als gevolg van een schietpartij in het Westelijk Havengebied in Amsterdam zijn volgens de politie meerdere doden en gewonden gevallen. Het precieze dodental is nog onduidelijk.

Update 0:33 Volgens AT5 zijn er twee doden gevallen bij de schietpartij. Een werknemer van het naastgelegen bedrijf spreekt van een afrekening in het criminele circuit, waar ook de politie rekening mee zou houden.

De schietpartij vond even na half zes vanmiddag plaats bij een autodealer. Naast geschoten werd er volgens de politie ook gestoken. Na afloop zijn vijf verdachten aangehouden. De precieze toedracht van de schietpartij is nog niet duidelijk.

De slachtoffers werden volgens de Amsterdamse zender AT5 in een pand aangetroffen en zijn onder politiebegeleiding afgevoerd naar een ziekenhuis. Ooggetuigen spreken van twee zwaargewonden, van wie er één door het hoofd zou zijn geschoten. Hoeveel gewonden er in totaal zijn is niet bekend.

Een werknemer van een naastgelegen bedrijf zei tegen AT5 te vermoeden dat het om een afrekening in het criminele circuit ging. Volgens de man kwamen er bij het autobedrijf veel foute types die zich bezig zouden houden met witwaspraktijken.