Manchester klopt Schalke opnieuw en staat in finale Champions League

De spelers van United juichten vanavond nadat Valencia de ploeg op 1-0 had gezet. Foto AFP / Patrik Stollarz

Dankzij een overtuigende 4-1 overwinning op Schalke 04 heeft Manchester United zich vanavond geplaatst voor de finale van de Champions League. Vorige week wonnen de Engelsen al met 0-2 bij de Duitsers.

Manchester had op het eigen Old Trafford weinig problemen met Schalke. Na een klein half uur opende Luis Antonio Valencia de score na een assist van Darron Gibson. Diezelfde Gibson verdubbelde vijf minuten later de score na een assist van Valencia. José Manuel Jurado bepaalde de ruststand in de 35e minuut op 2-1.

Na rust kwam United bijna niet meer in de problemen. Het was Anderson die door twee keer te scoren in de laatste twintig minuten de eindstand op 4-1 bepaalde. Omdat Barcelona zich gisteravond ten koste van Real Madrid al voor de eindstrijd plaatste, speelt Manchester United op zaterdagavond 29 mei de finale tegen Barcelona.