Kortkolom sport

Tweede basketbalzege Miami Heat op Boston

Miami. Miami Heat is een stap dichter bij de finale van de Eastern Conference in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De kampioen van 2006 won vannacht thuis met 102-91 van Boston Celtics en nam daarmee een 2-0 voorsprong. Zeven minuten voor tijd stond er nog 80-80 op het scorebord, waarna Miami afstand nam. Sterspeler LeBron James maakte 35 punten voor de thuisploeg, waarvan 24 punten na de pauze. Miami eindigde in het reguliere seizoen achter Chicago Bulls als tweede, één plaats boven Boston. In de halve finale van de Western Conference bracht Oklahoma City Thunder de tussenstand tegen Memphis Grizzlies op 1-1. Oklahoma won thuis, mede door 26 punten van Kevin Durant, met 111-102. (Novum)

Europese hockeyfinale bij HGC in Wassenaar

Wassenaar. De halve finales en de finale van de Euro Hockey League worden met Pinksteren op de velden van HGC gehouden. Dat heeft de Wassenaarse club vandaag bekendgemaakt. Ook de finaleronde van de Champions Cup voor vrouwen wordt bij HGC gespeeld. De gastheer is bij de mannen nog in de race voor de hoofdprijs. HGC speelt in de halve finale tegen Oranje Zwart uit Eindhoven. De andere halve finale gaat tussen het Spaanse Club de Campo en het Engelse Reading. Bij de vrouwen strijden Den Bosch, Laren en de Engelse clubs Leicester en Slough om de medailles. (Novum)

Addy Engels begint aan negende Giro d’Italia

Turijn. Addy Engels doet voor de negende keer in zijn loopbaan carrière mee aan de Giro d’Italia. De 33-jarige wielrenner is zaterdag bij de start in Turijn de enige Nederlander in de Belgische ploeg Quickstep. Engels reed bij zijn acht eerdere Giro’s de ronde altijd uit. In totaal doen elf Nederlanders aan de Italiaanse wedstrijd mee: Rick Flens, Steven Kruijswijk, Stef Clement, Tom-Jelte Slagter, Bram Tankink, Jos van Emden, Dennis van Winden en Pieter Weening voor Rabobank, Johnny Hoogerland voor Vacansoleil en Tom Stamsnijder voor Leopard. (Novum)

Ex-doelman De Koning trainer Helmond Sport

Helmond. Hans de Koning is komend seizoen de nieuwe trainer van Helmond Sport. De 51-jarige oud-doelman is de opvolger van Jurgen Streppel die naar Willem II gaat. De Koning kreeg in maart te horen dat hij moet vertrekken bij AGOVV. Hij was eerder trainer bij Fortuna Sittard, FC Dordrecht en FC Oss. Helmond Sport hoopt via play-offs naar de eredivisie te promoveren. (Novum)

Tennisser De Bakker in Madrid al uitgespeeld

Madrid. Tennisser Thiemo de Bakker is gisteren in de tweede ronde van het Masterstoernooi in Madrid uitgeschakeld. Hij verloor op gravel in twee sets van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez: 6-2 en 6-3. De Bakker had in de eerste ronde nog van oud-winnaar van Roland Garros Juan Carlos Ferrero gewonnen. De Bakker en Robin Haase doen mee aan de Unicef Open, het grastoernooi dat medio juni vlak voor Wimbledon plaatsvindt in Rosmalen. (Novum)

Doelman van FC Zwolle mist cruciale wedstrijd

Rotterdam. Diederik Boer moet vrijdag de mogelijke kampioenswedstrijd van FC Zwolle tegen Cambuur missen. De doelman van FC Zwolle blijft voor drie wedstrijden geschorst voor de rode kaart die hij op 18 april ontving in de wedstrijd tegen Sparta. Dat heeft de beroepscommissie van de KNVB vandaag meegedeeld. (Novum)