Gretta Duisenberg veroorzaakt rel tijdens Dodenherdenking

Gretta Duisenberg is door de politie verwijderd uit het Amsterdamse restaurant l’ Entrecôte et les Dames.

Update vrijdag 6 mei 9.15u: Gretta Duisenberg heeft op het incident gereageerd en noemt het een “misverstand”.

Duisenberg, de voorvechter van de Palestijnse zaak in Nederland, verstoorde de twee minuten stilte van Dodenherdenking nadat een telefoon van een gast overging, vertelt eigenaresse Wilmar te Winkel aan nrc.nl. Duisenberg dacht daardoor dat de twee minuten stilte voorbij waren en begon te praten met haar dochter en schoondochter met wie zij aan het dineren was. Kort daarna viel zij van haar stoel, een kabaal dat als zeer storend werd ervaren.

Toen Duisenberg gewezen werd op het feit dat de twee minuten nog niet voorbij waren, zou zij verzucht hebben “dat het nu nog niet voorbij” was. Iets wat de eigenaresse “onbehoorlijk” vond. Te Winkel kreeg het idee dat Duisenberg “doelbewust” de stilte doorbrak.

Hierna raakten de twee in discussie en zou Duisenberg van tafel naar tafel zijn gegaan om haar verhaal te doen. Onderwijl rekenden de twee tafelgenoten van Duisenberg af en verlieten het restaurant en vroegen haar om mee te gaan.

Ook Te Winkel verzocht Duisenberg het pand te verlaten, wat zij weigerde. Daarop werd de politie gebeld die haar uit het pand verwijderde. (foto) Duisenberg is niet meer welkom in het restaurant.

Journalist Alexander Bakkes was aanwezig:

Twitter avatar AlexanderBakkes Alexander Bakkes Driemaal raden wie er door de twee minuten stilte heen telefoneert? Gretta Duisenberg. door het hele restaurant uitgefloten #scène #4mei
Twitter avatar AlexanderBakkes Alexander Bakkes Enorme scene. #grettaduisenberg moet restaurant uit van eigenaresse, maar weigert. Noemt gasten ‘zionisten’ #4mei #pownews?
Twitter avatar AlexanderBakkes Alexander Bakkes Rust wedergekeerd in restaurant na aftocht #grettaduisenberg, gasten proosten met elkaar #exit moet weer aan het werk