Geen straf tv-beelden

Ajax krijgt geen straf voor het tonen van beelden van Feyenoord-PSV.

Ajax wordt niet vervolgd voor het uitzenden van televisiebeelden van een andere wedstrijd tijdens het thuisduel met Excelsior. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de zaak geseponeerd. Ajax vertoonde op 24 april in de Arena beelden van doelpunten die Feyenoord maakte tegen titelconcurrent PSV.

Om de beelden was veel te doen, omdat het Ajax-publiek enorm opleefde bij het zien van de treffers van Feyenoord. Excelsior-trainer Alex Pastoor, die in de Arena met 4-1 verloor van de Amsterdamse ploeg, had daarover na afloop van het duel geklaagd bij de KNVB.

De bond kan in de toekomst wel beslissen een verbod in te stellen voor het uitzenden van beelden uit andere wedstrijden. Volgens de aanklager moet de regelgeving dan aangepast worden. De KNVB gaat zich daarover beraden. Op dit moment zijn er geen specifieke regels voor een dergelijke situatie. (Novum)