Weer

Morgen kan er een plaatselijke bui vallen en ook in het weekend zijn een paar buien mogelijk. Maar dit betekent geen einde aan de droogte. Het neerslagtekort (gerekend vanaf 1 april) is inmiddels opgelopen tot tegen de 100 millimeter. Kortom, er moet nog veel regenwater vallen om dat tekort weg te werken en dat wordt niet verwacht.

Vanavond en vannacht is het helder met een afnemende wind. De temperatuur kan daardoor behoorlijk zakken, net als afgelopen nacht. Ook komende nacht kan het in de oostelijke helft van het land plaatselijk licht vriezen.

Morgen schijnt de zon niet overal uitbundig. Want in vooral het noorden en oosten worden enkele wolkenvelden verwacht en misschien valt daar een enkele (lichte) regenbui. De wind zit in de noord- tot noordwesthoek en is zwak tot matig, rond kracht 3. De maximumtemperatuur varieert tussen 12 graden op de Waddeneilanden en rond 15 graden in de zuidelijke provincies.

Bevrijdingsdag lijkt een zonnige, droge en vrij warme dag te worden met in het binnenland maximaal 17 tot 20 graden. Er is weinig wind.

Vrijdag en in het weekend steekt een zuidoostelijke bries op. Daarmee wordt warmere lucht aangevoerd; de 25 graden komt in zicht.