Video: hypocrisie voorafgaand aan slotaflevering Barça - Real

Real Madrid's Portuguese coach Jose Mourinho (R) gives the thumb up after being expeled during the Champions League semi-final first leg football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 27, 2011. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Real Madrid's Portuguese coach Jose Mourinho (R) gives the thumb up after being expeled during the Champions League semi-final first leg football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 27, 2011. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO

Als Barcelona vanavond de finale haalt van de Champions League dan komt dat door “de schande van Bernabeu”. Real Madrid-trainer José Mourinho was duidelijk na de eerste halve finale tegen Barcelona die in het stadion van Madrid verloren ging (0-2). De rode kaart voor Pepe was een schande. En daardoor werd verloren.

Zelf doet Mourinho altijd alles op eigen kracht. Zonder Unicef, de shirtsponsor van Barcelona die scheidsrechters goedgezind zou maken. En zonder de hulp van Angel Villlar, de scheidsrechtersbaas van de UEFA die de Catalaanse club een warm(er) hart zou toe dragen.

Maar deze -ongetwijfeld Catalaanse- compilatie van videofragmenten toont dat scheidsrechtelijke dwalingen (als de rode kaart voor Pepe dat al was) door de jaren heen eigenlijk más o menos wel tegen elkaar weggestreept kunnen worden. Zeker in een lange carrière als die van Mourinho, die in 2004 met FC Porto de Champions League won en vorig jaar weer met Inter Milaan, kan het niet anders dan dat de trainer ook wel eens aan de fortuinlijke kant van dubieuze beslissingen zat. Zo blijkt:

http://www.youtube.com/watch?v=8cAJYAfcMgI

Over Barcelona natuurlijk weer eens niets dan lof, voorafgaand aan deze laatste aflevering van een serie van vier keer El Clásico. Hoewel dit filmpje illustreert hoe gretig sommige Barcelona-spelers naar de grond gaan na contact met spelers van Real Madrid:

http://www.youtube.com/watch?v=6Mt3uPUZ5AU

Bovenal is Barcelona toch de schoonheid, en Real Madrid dezer dagen het kwaad. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze beschouwing van off the ball tactiek van de Catalaanse club. Want niet alleen aan de bal gebeurt magie:

http://www.youtube.com/watch?v=RIw-J60gsZM

En dit is Lionel Messi in actie tegen Real Madrid. De tien (!) fraaiste van zijn voeten in El Clásico:

http://www.youtube.com/watch?v=grwuvmreWas